fbpx

4 Fapte nutriționale despre uleiul de măsline extravirgin

În jurul Mediteranei se știe că oamenii trăiesc sănătos și o viață lungă. Sigur, vremea frumoasă și marea frumoasă contribuie la fericirea și sănătatea lor, dar cercetătorii cred că dieta mediteraneană ar trebui să primească majoritatea creditelor.

Uleiul de măsline extravirgin (EVOO) este una dintre cele mai sănătoase grăsimi de utilizat în bucătărie. Beneficiile pentru sănătate sunt de neegalat, iar știința ne oferă noi beneficii aproape zilnic. Grăsimile sunt esențiale pentru sănătatea noastră, deoarece pot conține și ajuta corpul nostru să absoarbă vitamina A, D și K.
Măslinul este o cultură nativă și, din cele mai vechi timpuri, cele mai multe rețete încep și se termină cu ulei de măsline extravirgin ca ingredient esențial. În plus, este utilizat și în produsele de înfrumusețare și îngrijire personală pentru valoarea sa nutritivă. Astăzi am dori să vă prezentăm 4 beneficii pentru sănătate ale adevăratului EVOO care s-ar putea să vă surprindă.

O inimă sănătoasă
Una dintre cele mai puternice super puteri ale EVOO este probabil capacitatea sa de a controla nivelul colesterolului LDL și creșterea nivelului HDL. Omega 6 și Omega 3, acizi grași prezenți în EVOO, îmbunătățesc sănătatea cardiovasculară. Nivelurile ridicate de acid fenolic prezent în mod natural ajută la reducerea riscului de boli de inimă. Unele studii au demonstrat chiar că reduce tensiunea arterială după consumul regulat de ulei de măsline extravirgin adevărat.

Piele cu aspect minunat
Uleiul de măsline extravirgin conține acizi grași importanți și fitochimicale antimicrobiene naturale cunoscute și sub denumirea de acid ursolic și oleanolic. Împreună, acești acizi au proprietăți antiinflamatorii care pot ajuta la prevenirea îmbătrânirii premature a pielii cauzată de inflamație. Efectele antibacteriene pot ajuta la prevenirea problemelor acneice, iar acizii polifenolici pot ajuta la contracararea efectelor nocive ale soarelui. Deci, dacă doriți să vă simțiți nu numai bine, ci și să arătați grozav? Știi ce să faci.

Funcția creierului mai bună
Vitamina E și K sunt vitale pentru creier, în timp ce vitamina E susține o memorie bună și poate reduce chiar riscul bolii Alzheimer. Vitamina K se găsește mai ales în legumele cu frunze verzi. Nu ești fan? Obțineți K-urile consumând suficient EVOO și veți fi pregătiți pentru un creier rapid.

Stimularea creșterii părului
Lângă ierburi și plante naturale, aproape jumătate din produsele stimulante pentru păr conțin ulei de măsline. Cu bogăția sa în vitamine, minerale și antioxidanți, EVOO pare esențial pentru părul cu aspect deosebit. Consumându-l, pare să vă ofere beneficiile pe care le căutați, dar am primit povești de la cumparatorii Liolado si Lof că le-au folosit chiar și pentru a-și masa scalpul și părul și au avut rezultate excelente.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Shopping Cart