fbpx
Turtley

Horiatiki Salata sau Salata grecească

Chiar acum, aceste temperaturi scazute de afară ne fac să visăm la un loc cald, îndepărtat, cu soare etern de vară și brize calde ale Mării Mediterane, așa că ne îndreptăm spre insula Creta – cel puțin în bucătăria noastră. Astăzi vă propunem  un fel de mâncare găsit pe fiecare masă din Creta: salata greceasca, cunoscută și sub numele de Horiatiki Salata.

Deși este ușor de făcut, ceea ce face ca o salată grecească să aibă un gust de parcă ai sta la o masa insorită într-un restaurant în aer liber din Creta sunt ingredientele și, cel mai important, uleiul de măsline Savouidakis.

Pentru a face o salată grecească tradițională, asigurați-vă că  aveți roșii coapte, castraveții mai crocanți, brînză Feta din lapte de oaie autentic grecesc și completați cu un ulei de măsline Koroneiki premium din Creta.

De ce veți avea nevoie:

Castravete Fabio, curățat, înjumătățit și tăiat în felii de jumătate de centimetru

Roșiile coapte, tăiate în bucăți mari

Ardei gras verde, feliat

Ceapa, feliată

Feta din  lapte de oaie

Măsline grecești

Sare de mare

Oregano

Ulei de măsline extra virgin, Savouidakis din Creta

Într-un castron mare, combinați castraveții, roșiile, ardeiul verde și ceapa și presărați cu sare de mare, apoi așezați o felie generoasă de Feta deasupra. Adăugați câteva măsline, presărați cu un vârf de oregano și turnați peste uleiul de măsline extravirgin.

Pofta mare!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Shopping Cart