fbpx

Uleiul de masline un ajutor real pentru digestie!

Uleiul de măsline este recunoscut pe scară largă pentru beneficiile sale pentru sănătate.

Se mândrește cu proprietăți antiinflamatorii și antioxidante și poate chiar ajuta la protejarea împotriva anumitor boli cronice.

Deși este utilizat în mod obișnuit ca ulei de gătit și asezonat salate, unii oameni cred că consumul acestuia vă va permite să profitați de beneficiile sale maxime.

Acest articol explică dacă ar trebui să beți ulei de măsline.

Cand se beau ulei de măsline?

Se spune că unii oameni din regiunea mediteraneană beau 1/4 cană (60 ml) de ulei de măsline în fiecare dimineață.

Într-adevăr, aceasta poate fi o modalitate de a profita de numeroasele sale beneficii potențiale antiinflamatorii și de prevenire a bolilor.

Unii oameni incurajeaza  consumul de ulei de măsline care are beneficii pentru sănătate. Uleiul de măsline este una dintre cele mai bogate surse vegetale de acizi grasi mononesaturati și consumul acestuia vă poate ajuta să vă satisfaceți nevoile de acest tip de grăsime. Acizi grasi mononesaturati sunt benefici în special pentru sănătatea inimii și vă pot ajuta să reduceți riscul de boli de inimă.

Acizi grasi mononesaturati se găsesc în unele produse de origine animală, dar studiile sugerează că cele mai mari beneficii pentru sănătate se obțin prin consumul de surse vegetale din această grăsime.

Consumul zilnic de câteva linguri de ulei de măsline vă poate ajuta să satisfaceți cantitatea recomandată de această grăsime dacă obțineți cantități insuficiente din dieta dumneavoastră.

Poate ameliora constipația

Consumul de ulei de măsline poate ameliora constipația, care afectează aproximativ 34% dintre adulții cu vârsta peste 60 de ani.

Într-un studiu de 4 săptămâni, administrarea zilnică a aproximativ 1 linguriță (4 ml) de ulei de măsline la 50 de pacienți cu hemodializă constipată a dus la o imbunatatire în mod semnificativ.

În plus, consumul de ulei de măsline s-a dovedit a fi la fel de eficient ca uleiul mineral – un balsam folosit în mod obișnuit – pentru ameliorarea constipației.

Un alt studiu efectuat pe 414 persoane cu vârsta peste 50 de ani a constatat că 97,7% dintre cei cu imbunatatiri seminificative pe săptămână aveau aporturi mari de ulei de măsline .

Deși aceste descoperiri sunt promițătoare, sunt necesare mai multe studii pentru a înțelege mai bine cum consumul de ulei de măsline poate ajuta la ameliorarea constipației.

Sursa : www.healthline.com

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Shopping Cart