fbpx

Un băiat de 11 ani din Gherla a reușit sa vanda peste 2000 litri de ulei de  măsline extravirgin într-un an

Cine este David Filipas?

  • Sunt un elev în clasa a IV-a căruia îi plac plimbările cu bicicleta, jocurile online și cititul, iar mai bine de un an am deschis un magazin online unde vindem ulei de măsline extravirgin.

Dacă mă întrebați de unde provine pasiunea pentru uleiul de măsline, vă pot spune că e undeva înrădăcinată în obiceiurile culinare ale familiei mele.

De cand eram mic, am călătorit în multe țări mediteraneene, de unde nu veneam niciodată cu mâna goală. Am fost în Spania, Italia, Grecia și Portugalia, iar din fiecare țară am adus ulei de măsline extravirgin, însa călătoria care mi-a adus această pasiune este cea din Creta, unde deja aveam 9 ani și înțelegeam mai bine gusturile și ce se petrece în jurul meu.

Acolo am dat peste unul dintre cele mai bune uleiuri de măsline extravirgine din lume, cel al familiei Savouidakis, cea cu care avem un parteneriat în România, Savouidakis_romania. 

Clima acestei insule și soiul de masline din care este făcut acest ulei extravirgin sunt cei doi factori care îl fac atât de bun pentru consum, de la bunici până la copii.

Măslinele sunt koroneiki, iar un ulei de măsline extravirgin adevărat se face dintr-un singur soi de masline.

Ce face atât de special uleiul de măsline extravirgin Savouidakis?

Știai că un studiu recent de la Harvard făcut pe un număr de 92.000 de oameni timp de 28 de ani,  a demonstrat că cei care consumă zilnic ulei de măsline extravirgin au o stare de sănătate cu mult mai bună decât cei care nu consumă deloc ulei de măsline extravirgin și asta s-a intamplat în SUA unde uleiul de măsline a fost introdus recent. Eu zic ca avem și noi o șansă aici în România să trăim mai sănătos.

Eu îmi doresc să am familia cât mai mult lângă mine, inclusiv pe bunici. De aceea, bunicilor, vă îndemn să consumați zilnic acest aliment minune, iar voi părinților, educați-vă de mici copiii să consume ulei de măsline și alimente sănătoase.

O societate sănătoasă este mai prosperă, iar una mai educată va progresa mult mai repede.

Ce produse comercializați?

Pentru că această afacere este încă o pălărie cam mare pentru mine, împreună cu familia mea, am decis să comercializăm doar 2 tipuri de ulei de măsline extravirgin, produse de familia Savouidakis, adică pe cele mai bune.

Lof, cu un nume atât de explicit Ținutul fertilității, Land of Fertility, care e făcut din prima recoltă de măsline koroneiki. Atunci când toate măslinele sunt verzi, acestea produc un ulei cu o cantitate mai mare de antioxidanți, dar cantitatea de ulei rezultat este mai mică.

Al 2-lea tip de ulei este numit Liolado, un ulei făcut tot din măsline koroneiki, dar din a 2-a recoltă, atunci când măslinele sunt coapte și dau un ulei mai dulceag, cu aromă fructată. 

Ce îmi place la această familie este că domnul Iohannis Savouidakis respectă toate normele atunci când produce ulei de măsline extravirgin, având chiar un management al calității, ISO, parcă se numește.

Maslinele sunt presate la rece, iar temperatura lor nu depășește niciodată 30 de grade în procesul de extracție.

Cum e uleiul de măsline care se vinde în România?

Piața din România a uleiului de măsline extravirgin, din păcate este plină de uleiuri contrafăcute. Un amestec de uleiuri de candelă cu ulei de măsline simplu și toate acestea se vând ca și ulei de măsline.

Unde vă găsim?

Exact asta îmi place mie la vremurile pe care le trăim. Ne permit să fim prezenți peste tot asta cu ajutorul internetului. Mulți își petrec timpul pe internet pentru a se relaxa, și eu o fac pe Fornite, dar dacă știi să folosești internetul, poți să ajungi la o afacere de aproape șase cifre  pe an la o vârstă de 11 ani, ca și mine.

Avem un magazin online www.turtley.ro, de unde poți să comanzi din confortul casei sau poți să suni la numărul nostru de telefon afișat pe site ori să ne contactezi pe instagram @savouidakis_romania sau pe Facebook. Avem și cont de Youtube și Tiktok, dar suntem mai puțin activi acolo, însă pe viitor vom fi mai prezenți și pe cele 2 canale foarte populare printre prietenii mei.

Ce înseamnă pentru tine acest proiect?

Pentru mine e mai mult decât o afacere online. Construiesc o comunitate a iubitorilor de ulei de măsline extravirgin și cred că după un an pot să spun că fac o treabă minunată. Am livrat în tot acest timp peste 2000 L de ulei de măsline extravirgin în peste 450 de case din România.

Zilnic trăiesc o bucurie când văd o comandă nouă, new order cum îmi trimit mail cei de la eMAG. Însă cea mai mare satisfacție este atunci când văd clienți care se întorc nu o dată sau de 2 ori, ci chiar a cincea oară pentru a comanda acest minunat ulei de măsline.

Aceasta, în termeni tehnici se numește CLV, Customer Lifetime Value, lucru pe care nu îl învățăm la școală. Eu îl învăț în felul meu aici, în magazinul meu online. La fel ca și termenul de TVA puțini sunt cei care știu ce este, dar zilnic îl plătesc, inclusiv adulții.

Care e planul de viitor?

Îmi doresc să construiesc o comunitate de peste o mie de iubitori de ulei de măsline extravirgin în următorul an și să ne bazăm dezvoltarea societății pe următorii trei piloni: educație, nutriției și sport.

Sursa: www.gherlainfo.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Shopping Cart