fbpx

Universitatea Harvard încurajează consumul de ulei de măsline extravirgin

Persoanele care consumă cantități mari de ulei de măsline își pot reduce riscul de deces prematur în general și din cauze specifice, inclusiv boli cardiovasculare, cancer și boli neurodegenerative, potrivit unui nou studiu condus de cercetătorii de la Harvard T.H. Şcoala de Sănătate Publică Chan. Cercetătorii au descoperit, de asemenea, că persoanele care consumau ulei de măsline în loc de grăsime animală au un risc mai scăzut de mortalitate prematură și specifică cauzei.

Studiul a fost publicat online în Jurnalul Colegiului American de Cardiologie.

Acesta este primul studiu observațional pe termen lung privind mortalitatea și consumul de ulei de măsline în SUA. Cele mai multe cercetări anterioare privind uleiul de măsline și sănătate s-au concentrat asupra populațiilor din Europa și Marea Mediterană, unde consumul de ulei de măsline este mai mare.

„Consumul de ulei de măsline a fost asociat cu un risc mai scăzut de boli cardiovasculare, dar asocierea acestuia cu moartea prematură a fost neclară”, a declarat Marta Guasch-Ferré, cercetător senior la Departamentul de Nutriție de la Harvard Chan School. „Descoperirile noastre confirmă recomandările dietetice actuale de înlocuire a grăsimilor animale cu uleiuri vegetale pentru prevenirea bolilor cronice și a morții premature.”

Cercetătorii au folosit date de sănătate colectate între 1990 și 2018 pentru 60.582 de femei care au participat la Studiul de sănătate a asistentelor și 31.801 de bărbați în Studiul de urmărire a profesioniștilor din sănătate. Toți participanții nu aveau boli cardiovasculare sau cancer la începutul studiului și au completat chestionarele alimentare la fiecare patru ani. În perioada de studiu, 36.856 de persoane au murit.

Participanții au fost întrebați cât de des au folosit ulei de măsline în sosurile de salată, adăugat la mâncare sau pâine, sau la coacere sau prăjire. Potrivit constatărilor, persoanele din cea mai mare categorie de consum de ulei de măsline (mai mult de șapte grame pe zi) au avut un risc cu 19% mai mic de mortalitate prematură și boli cardiovasculare, cu 17% mai mic risc de mortalitate prin cancer, cu 29% mai mic risc de mortalitate neurodegenerativă. și risc cu 18% mai mic de mortalitate respiratorie, în comparație cu cei care nu au consumat niciodată sau rar ulei de măsline. Utilizarea uleiului de măsline a fost, de asemenea, asociată cu un risc mai scăzut de mortalitate totală și specifică cauzei în comparație cu margarina, untul, maioneza și grăsimea din lapte.

„Clinicii ar trebui să consilieze pacienții să înlocuiască anumite grăsimi, cum ar fi margarina și untul, cu ulei de măsline pentru a le îmbunătăți sănătatea”, a spus Guasch-Ferré. „Studiul nostru ajută la formularea de recomandări specifice care vor fi ușor de înțeles de către pacienți și, sperăm, să le implementeze în dietele lor.”

Alți co-autori ai studiului de la Harvard Chan School au fost Yanping Li, Walter Willett, Jordi Salas-Salvadó, Qi Sun, Laura Sampson, Miguel Martínez-González, Meir Stampfer și Frank Hu.

Finanțarea studiului a venit din subvențiile de cercetare ale National Institutes of Health. Guasch-Ferré este susținut de un grant al Asociației Americane de Diabet. Salas-Salvadó este susținut parțial de Instituția Catalană de Cercetare și Studii Avansate în cadrul programului ICREA Academia.

Sursa: www.news.harvard.edu

Comanda aici: https://turtley.ro/

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Shopping Cart